• 15 nye opskrifter med 1/1 kylling og alle udskæringer.
    Ingredienser, mængder og tid er tilpasset undervisningen i hjemkundskab.

Kyllingebryst med rodfrugter (4 personer)




Til kyllingebryst:
2 kyllingebrystfileter
lidt salt
lidt peber
½ spsk olie – gerne olivenolie

Sådan skal du gøre:
1. Mål alle varer af.
2. Dup kyllingebrystfileterne med køkkenrulle.
3. Drys salt og peber på kyllingebrystfileterne.
4. Kom olien på en pande og varm den op ved god varme.
5. Kom kyllingebrystfileterne på panden og brun dem på begge sider. Skru ned til middelvarme.
6. Steg og vend kyllingebrystfileterne i ca. 15 minutter, til de er gennemstegte. Det er de, når kødsaften er klar, og kødet er hvidt indeni.
7. Skær kyllingebrystfileterne over på langs og anret dem sammen med rodfrugterne.

 

Til rodfrugter:
2 gulerødder
2 persillerødder
1 pastinak
½ tsk timian
1 tsk olie – gerne olivenolie
½ tsk vineddike
lidt salt
1 dl vand

Sådan skal du gøre:
1. Mål alle varer af.
2. Tænd ovnen på 225 grader.
3. Læg bagepapir i en bradepande.
4. Vask og skræl gulerødderne. Skær dem i stave.
5. Vask og skræl persillerødderne. Skær dem i stave.
6. Vask og skræl pastinakken. Skær den i stave.
7. Kom gulerødder, persillerødder og pastinak i en stor skål.
8. Kom timian, olie, vineddike og salt i skålen. Bland.
9. Hæld gulerødder, persillerødder og pastinak i bradepanden.
10. Hæld vandet i bradepanden og sæt den midt i ovnen.
11. Bag rodfrugterne i 15 minutter og vend dem.
12. Bag rodfrugterne i ca. 10 minutter.

Forslag til tilbehør:
Groft brød



Energifordeling og –indhold pr. person:
1450 kJ – 350 kcal

Protein: 21 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 21 %